Helsinki

Ahaa-elämyksiä taidenäyttelyissä Punavuoressa ja Tapiolassa

Seuraavassa on paloja kahdesta näyttelystä: Kuvataideakatemian opiskelijoiden joulumyyjäiset 2018 ja Emman näyttely 2019 heinäkuussa. Bloginpidossa on ollut siis pieni tauko!

Kuvataideakatemian joulumyyjäisistä 2018 jäi mieleen Sakari Vinkan työ, joka näyttää ensin joltain aivan muulta. Pohjalla on kuitenkin näyttelijä/ presidentti Ronald Reaganin kasvot.

Tässä Sakari Vinkon kerroksellisessa työssä on yllättäen pohjalla Ronald Reaganin kasvot. Kaikki ei ole sitä miltä ensin näyttää.
Sakari Vinko

Lasse Juutin työ kuvaa kaupungissa elävien ihmisten eristäytynyttä elämää. Niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. http://www.lassejuuti.com

Iso tiilisinä sisältää erilaisia ihmisiä, samojen seinien sisällä, mutta kuitenkin erikseen. Joidenkin luurankomaiset piirteet kertovat lähestyvästä kuolemasta.

Merimiehenkadun Exhibition Laboratoryssa esillä olleita nimiä voi löytää somesta. Useimmilla taiteilijanaluilla näytti olevan Instagram-osoite käytössään. http://www.exhibitionlaboratory.fi/ Kuvataideakatemian joulumyyjäisistä on jo aikaa, mutta kohtahan joulu taas lähestyy.

Marokkolainen opiskelija on nostanut Willendorfin Venus -teoksen mukaisen naisen kuningattareksi ja naisikoniksi.

Metrolla Espooseen hämmästelemään spontaaneja roiskeita ja outoja hahmoja

Ryhmän Jonathan Meese, Daniel Richter, Tal R: näyttely The Men Who Fell From Earth, joka oli Espoon EMMA-taidemuseossa 7.7.2019 asti. Tapiolaan pääsi kätevästi metrolla, ja Emmaan kävelymatkaa tuli reilu kilometri. Taidemuseo on entinen Weilin & Göösin kirjapaino ja sijaitsee teollisuusalueella. http://www.emmamuseum.fi

Jonathan Meesen teos Zu Hause Revolution

Teokset olivat energisiä, värikkäitä ja leikillisiä. Katsottavaa riitti. Osassa oli ideaa, kritiikkiä tai huumoria, osa oli nopeasti tehtyjä tuherruksia. Osa töistä oli syntynyt spontaanisti Emmalle. Mukana oli myös ryhmän yhteistyönä tekemiä installaatioita:

Ryhmän Meese Richter Tal R tekemä installaatio
Yksi sali oli täynnä nopeasti ja spontaanisti tehtyjä töitä.
Futuro-talo Lontoossa

Arkkitehti Matti Suurosen vuonna 1968 suunnittelemasta Futuro-talosta kertova näyttely sisälsi myös vienninedistämisvideon. Kuvassa Marimekko-mekon helma juuri häviää Futuro-taloon.

Aarnion Pallotuoli on aina vaan moderni, vaikka onkin suunniteltu vuonna 1963. Näyttelyiden jälkeen menimme Brasserie Lumiereen syömään quichet ja ihmettelemään Espoosta löytynyttä mammutin yläposkihammasta, joka on esillä pohjakerroksessa sijaitsevassa Espoon kaupunginmuseossa. Norsujen heimoon kuuluvan mammutin hammas löytyi kauppias Weckströmin perunapellosta. Katosivatko mammutit ilmastonmuutoksen vai tehokkaamman metsästyksen takia?

Terv. Liisa

https://www.lumierewg.fi/cafe-menu/ https://www.kulttuuriespoo.fi/fi/node/906 #emma #espoo #exhibitionlaboratory #kuvataideakatemia #taidenäyttely

Kuvat by Liisa Maunola, paitsi kuvat Liisasta by Matti Pasanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.