Helsinki

Finnish Designia Thaimaasta tarjolla uutena ja käytettynä Arabian tehtailla

Miksei Arabian keramiikkatehtaan nimeksi valittu aikoinaan Kiinaa! Siinä olisi kiinalaisilla turisteilla ihmettelemistä. Vai pitäisivätkö itsestäänselvyytenä. Kiinastahan on kotoisin monta tunnettua keksintöä.  Arabian tehdas on saanut nimensä tonttimaasta, jolle ruotsalainen Rörstrand porsliinitehtaansa perusti vuonna 1873. Tuolloin alue oli ihan Huitsinnevadassa. Arabian tontit ja kadut saivat eksoottisia nimiä kuten Intiankatu ja Koreankatu.

Italialaisen Antonio Citterion suunnittelemat ruokailuvälineet on nyt saatavissa ruusukullan värisinä. Aterimissa on naisellisia muotoja; leveä kahvaosa kapenee ikään kuin vyötäröksi. Toisaalta mattaharjatusta metallista valmistetut välineet ovat miehekkään jämäkät. Mies, nainen vai muu? https://www.iittala.com/fi/fi/brandit/iittala/citterio-98/c/citterio-98/intro

Citterio 98 ruokailuvälineet ruostumatonta terästä ruusukullan sävyssä

Tapio Wirkkalan ikoninen jäinen Ultima Thule lasikannu ja grogilasit

 

 

Aamiaiskattaus munakuppeineen on tehty Jasper Morrisonin suunnittelemilla Raami-sarjan astioilla.  Kokoelman yhteensopivat osat on valmistettu posliinista, lasista ja puusta. 

Tuotteiden esillepano on Iittala & Arabia Design Centressä omaa luokkaansa. Valaistut lasipöydät ja -hyllyt tuovat esiin astioiden muotoja ja värejä.

Issey Miyaken suunnittelemissa kasseissa on jotain origamimaista. Niiden laskostuksissa voi myös tunnistaa klassisen kalanruotokuvion. Laskokset ja taitokset ovat tyypillisiä japanilaiselle 81-vuotiaalle muotisuunnittelija Issey Miyakelle.

 

Finlayson Liisa läheltä iittala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.